2013. július 19., péntek

Született feleség...?

Felicity Huffmann (1962. dec. 9.) Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznőt a „Született feleségek” c. sorozatból, Lynette Scavóként ismerhetjük.

Aláírása teljesen olvashatatlan. Ha ez csupán azért lenne így, mert nagymértékben egyszerűsít, akkor úgy gondolhatnánk, a praktikum szándéka vezérli, hiszen gyakran kell autogramot adnia. De láthatjuk, hogy komplikált vonalvezetést alkalmaz, alig tudjuk szemmel követni. Minden bizonnyal éppen ez a cél: bonyolult „bűvészmozdulatokkal” köti le a figyelmünket, hogy ne lássunk bele a kártyáiba.

Magánéletét különösen erőteljesen védelmezi, ahogyan azt a személynév zárt formát alkotó egysége is mutatja. Ám vezetékneve leírásából is látszik: nem épp egyszerű háziasszony. Ki tud állni az érdekeiért, akár konfliktusokat is vállalva, és résen van, hogy ha támadás éri, gyorsan reagálhasson: állj meg, és ne tovább! (Nézzük csak a szögesedéseket és a jobbra mutató, kardszerű t-áthúzást).

Lendületességével, energiakészleteivel feltehetően igyekszik tudatosan és fegyelmezetten élni, és a szabályok betartására törekszik – erre utal, hogy gondosan ügyelt rá: aláírása ne szaladjon túl a fekete ruha körvonalai által képzett határokon.

GG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése