2014. január 19., vasárnap

Pályaorientációs teszt


http://www.jnsztiszk.hu/szakma/Izgalmas utazásra hívunk, melynek végén kiderül, az itt szereplő 77 szakma közül melyikre lennél alkalmas. Minél inkább tisztában vagy saját képességeiddel, és minél őszintébben válaszolsz, annál pontosabb eredményhez jutsz.


A kitöltés névtelen, ahhoz semmilyen adatod nem szükséges. Az eredményeket összefoglaló oldalt érdemes elmenteni vagy kinyomtatni, mert rendszerünk nem tárolja őket.
 
A tesztről röviden: 157 kérdés összesen 67 féle kompetenciára kérdez rá, melyet a Térségi Integrált Szakképzési Központ (TISZK) tagiskolái által kínált 18 szakmacsoportból 77 szakmához társítottunk. A szakmák listáját elolvashatod, ha IDE kattintasz. Ha már van elképzelésed, de azt a szakmát nem találod a listánkban, akkor is érdemes megválaszolnod a kérdéssort, mert új dolgokat fedezhetsz fel magadról, vagy olyan szakmára bukkanhatsz, amiben eddig nem is gondolkodtál.
 
A kitöltés során egyenként jelennek meg a kérdések a képernyőn. Minden kérdésnél négy válaszlehetőség közül választhatsz, attól függően, mennyire tartod azokat igaznak önmagadra nézve. Csak akkor tudsz továbblépni, ha valamelyik lehetőséget kiválasztottad. Válaszaidat jól gondold át, mert javítási vagy visszalépési lehetőség nincs.
 
Amikor az utolsó kérdést is megválaszoltad, megjelennek előtted az eredmények: a különböző kompetenciákban elért eredményed, az ezek alapján számodra legmegfelelőbb illetve egyáltalán nem ajánlott szakmák listája.
 
A teszt kitöltése átlagosan 30-50 percet vesz igénybe. Javasoljuk, hogy olyankor fogj hozzá, amikor tudod, hogy ennyi idő zavartalanul a rendelkezésedre áll.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése