2014. június 10., kedd

Gyermekkori szexuális bántalmazás áldozatait segítő honlap indult

A Beszélj róla! projekt keretében elindult egy honlap, amelyen gyermekkori szexuális bántalmazást átélő áldozatok név nélkül oszthatják meg a történetüket. A projekt célja mind egyéni, mind társadalmi szinten megtörni a témát övező hallgatást - közölték a programot gondozó Anoni Mara Társaság tagjai budapesti sajtótájékoztatójukon.

Az önkéntesekből álló szervezet egyik tagja, Fábián Andrea gyógytornász elmondta: a gyermekeket ért szexuális bántalmazás tabutéma, amelyről az áldozatoknak nehéz beszélni, és amelyet a társadalomnak nehéz meghallani.

A nyilvánosságra kerülő esetek alapján Magyarországon minden tizedik gyermek érintett, de a valós arány ennél sokkal nagyobb lehet, hiszen sok áldozat sosem, vagy csak évekkel, évtizedekkel az őt ért trauma után meséli el a történteket.

A www.beszeljrola.hu oldalt éppen azért indították, hogy legyen egy nyitott, elfogadó közeg, ahol az áldozatok név és regisztráció nélkül kimondhatják a velük történteket, ami a trauma feldolgozásának első lépése - hangsúlyozta.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése