2011. február 7., hétfő

Szín-teszt

Melyik a kedvenc színed?
És mit árul el ez a személyiségedről...?


Fekete

Az egyik legszebb szín, bár valójában nem más, mint a színek hiánya.  A feketét kedvelők alapos emberek, ha be kell fejezni egy munkát, ők be is fejezik. Vezetőt  igényelnek, aki megmondja nekik, mit kell tenniük. Iránymutatás alapján viszont képesek megtalálni a problémák gyökerét és megoldani a legjelentősebb problémákat is. Olyan pozícióban, ahol mások hibáit kell kiszűrniük, otthon érzik magukat. Van érzékük a részletekhez és a hibák megtalálásának lehetősége állhatatosságra sarkallja őket. Olykor mintha szándékosan keresnék a hibákat, csak hogy kijavíthassák azokat. Akik feketét hordanak, mintha nem akarnák, hogy hozzájuk érjenek. Ezzel a színnel falat próbálnak húzni maguk és mások közé.  A fekete szín sok ember számára olyasfajta lelki biztonságot jelent, mint a Mama almás pitéje... Segít, hogy jól érezhessék magukat, és olykor abban is, hogy kissé elbújhassanak a külvilág elől.


Kék

A kék az érzelmek színe. A „kékek” visszafogottak és nem nagyon bíznak az emberekben. Figyelnek a külvilág minden apró rezzenésére. Világosabb árnyalatai olyasvalakire utalnak, aki rendet akar maga körül. Szekrényében makulátlan rend uralkodik. Minél sötétebb a kék, annál több mélabúra, de legalábbis kedvetlenségre utal. Azok, akik ezt a színt szeretik, gyakran hozzák döntéseiket érzelmi alapon. Meglehetősen befolyásolja őket a környezetükben lévők hangulata. Nemegyszer elvárják, hogy mások is velük szomorkodjanak. A társ-függőség jeleit mutatva, igényelhetik, hogy mindig mellettük legyünk és együttérezzünk velük.


Zöld 

A gyógyulás színe. A „zöld” személyiségű ember szeretne mindenkinek segíteni. Gyakran választja az orvosi szakmát, vagy olyan foglalkozást űz, amelyen keresztül másoknak segíthet. Inkább csak figyel, mint hogy kéretlenül beleavatkozzék a dolgokba; véleményét megtartja magának, így mások számára jó hallgatóságot jelent. E tulajdonság teheti  csodálatos tanácsadóvá. Könnyen képes beleélni magát mások helyzetébe. Igyekszik gondoskodni a környezetében élőkről és harmóniát vinni az ő életükbe is.  A "zöldek" a legjobb barátok, mivel kedélyesek, figyelmesek és tudnak titkot tartani. Ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, mindig segíteniük kell valakin vagy valamin: embereken, állatokon vagy növényeken.


Narancs

A „narancs” emberek a természet szerelmesei. Szeretnek sportolni és a szabadban tevékenykedni. Egy hosszú erdei sétától szinte újjászületnek. A növények és az  állatok nagyon sokat jelentenek számukra, és ők is a természet részének érzik magukat. Remek munka lehet számukra  a gazdálkodás, a sportkarrier, vagy a túravezetés. Az emberek általában kedvezően vélekednek róluk, azt mondják: két lábbal állnak a földön. Bár néha ők is feldühítenek másokat,  haragjuk általában nem tart sokáig. Ki tud soká neheztelni arra, aki ennyire segítőkész? A narancs ember készséggel támogatja az esélytelenebbeket, segíteni próbál azoknak, akikről úgy érzi, hogy segítségre szorulnak. Mindig tisztában van a körülményeivel, miközben másoknál merészebben képes cselekedni. Impulzív, ugyanakkor átgondolt, nagyon is tudatában van annak, hogy mit cselekszik. Tanul a tapasztalataiból – ez az egyik fő erőssége.  Hiszi, hogy az életben minden jó dolog elérhető.


Rózsaszín 

Legszívesebben  mindenhová Smiley-jeleket rajzolna. A rózsaszín vagy boldogságot érez, vagy a boldogságot keresi. Másokban a legjobbat próbálja meglátni. Ha  valakiben nem sikerül pozitívumot találnia, akkor máris kovácsol egy jó kis elméletet arról, hogy miért nem. A „rózsaszín” ember csendben tanulmányozza a problémák megközelítésének lehetőségeit, és csak utána lép akcióba. Rózsaszín szemüvegen át szemléli a világot. (Jó lenne, ha itt és most mi is fel tudnánk venni azt a szemüveget...) Félénk, intelligens, szorgalmas ember, aki szeretne az események sűrűjébe kerülni, de tart a gyors változásoktól. Megfontolja, hogy mit mit csinál vagy mit mond, nem szeretne mások előtt rossz fényben feltűnni. Azt szeretné, hogy körülötte mindenki elégedett legyen.


Lila

A spiritualitás színe. A „lila” ember mindig arra törekszik, hogy jobb lehessen annál,  amilyennek önmagát tartja – mind spirituális, mind lelki, mind mentális síkon. Szomjazik a tudásra, ezért lelkesedhet az olvasásért. Mivel azzá akar válni, amivé meggyőződése szerint válnia kell, válaszok után kutat saját és mások életében is. Spirituális tanulmányaik nyomán úgy érzi: végrehajtója valaminek, ami személye és élete felett áll. Egy jó kis filozófiai vita: ez pontosan neki való! Minél több embernek akar segíteni és nem csupán tudást ad. A tökéletességet próbálja elérni, önmagával küzdve, és hajlamos nagyon kritikus módon viszonyulni önmagához. 


Vörös

A szenvedély, az energia és a pénz színe. Narancs árnyalattal: dinamizmus, a  természet szeretete és az emberekkel való együttműködés igénye. Kék árnyalattal: energikus személyiség, nagy érzelmi készletekkel. A „vörösek” szexisek és csábítóak. Nem véletlen, hogy  a férfiak jobban megnéznek egy piros ruhába öltözött nőt, mint másokat, még akkor is, ha nem ő a legszebb a környezetükben. A piros annak a színe, aki hatalmat akar és irányítani szeretne. Üzletemberek, akik sikerre akarják vinni ügyüket, a megbeszélésekre öltözékükhöz vörös színt is választanak . A vörös energiát és aktivitást érzékeltet. A „Stop” tábla azért  piros, mivel ez a szín okvetlenül magára vonja a figyelmet. A „piros” személyiség pedig épp erre vágyik, mi több: meg is kapja. Mivel érzelmei hevesek, indulatai időnként úgy törhetnek  ki belőle, mint egy fortyogó vulkánból – ám épp olyan gyorsan le is csendesednek.

Sárga

Jó érzéke van az üzlethez és fontos neki, hogy mások is észleljék hozzáértését. Igyekszik olyan téren sikereket elérni, amelyek szellemi kihívást jelentenek számára. Remek vezető, általában módszeresen dolgozik. Minden egyes részletet analizál, még mielőtt egy lépést is tenne. A stratégiai játékok felkeltik érdeklődését; a sakkot neki találták ki. Olykor kissé makacs lehet. A mustársárga árnyalat kedvelői úgy érezhetik, hogy ők az egydüliek, a megfelelő döntésekre képesek – ez a hozzáállás másokat viszont bizalmatlanná tehet. Az igazi „sárga” bölcs döntéseket hoz, miután minden szempontból megvizsgálta a lehetőségeket. A „sárga” nők inkább az üzletet részesítik előnyben, mint a hagyományos anyaszerepet, de ahhoz is értenek, hogy a kettőt összeegyeztessék. Ha stressz alatt állnak, úgy érzik, hogy kell rejteniük az érzelmeiket, mert ennek ellenkezője a gyengeség és a sérülékenység jele lehet. Igyekeznek, hogy ne érződjön tetteiken az „izzadságszag”. Nem sok embert fogadnak bizalmukba, általában csak egy-két jó barátjuk van. Ezek  hasonló gondolkodású emberek, mindemellett az igazi „sárga” valójában senki mástól nem függ, csak önmagától. Megjelenését ragyogóan szabott ruha, választékos öltözet jellemzi. A „sárga” nők szeretik a kiegészítőket is, és remek érzékük van az öltözködéshez.

Fehér

A tisztaság színe.  Gondoljunk csak a frissen hullott hóra  vagy az égi fényre. Bár  tudjuk, hogy ezek sem makulátlanul tiszták, mégis úgy tűnik: tisztábbak minden másnál. A fehér némi félénkséget sejtet  bár ez nem igazi félénkség. Ha jobban megfigyeljük a „fehér” embert: bár szégyellősnek tűnik, valójában nagyon is szókimondó. Egyenes hozzáállás jellemzi. Bármit tesz is, tisztaságot sugároz. Mások a tisztaság erényét tulajdonítják neki, akár a birtokában van, akár nem. Úgy érzi, saját meggyőződése a megfelelő, de nem szívesen vitatja meg elképzeléseit. Számára elegendő, hogy tudja: neki van igaza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése