2011. január 28., péntek

Erkel-pályázat 2010






Grafológiai pályázat
Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából





A pályázat eredménye

2010-ben nagy zeneszerzőnk, Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóját ünnepeljük. A Grafológiai Intézet és a Békés megyei Múzeumok Igazgatóságának gyulai Erkel Ferenc Múzeuma, a Békés Megyei Önkormányzat együttműködésével ez alkalomból írt ki pályázatot tavaly nyáron, melyre olyan magyar nyelvű, szóközzel együtt maximum 20 ezer karakteres terjedelmű grafológiai tanulmányokkal lehetett jelentkezni, amelyek Erkel Ferenc munkásságát, személyiségét, életútját új oldalról mutatták be.
A október végén zárult pályázat eredménye - a Grafológiai Intézet által felkért grafológus szakemberek és a partnerként együttműködő Erkel Ferenc Múzeum értékelő munkáját követően - 2009. decemberében megszületett.


Első helyezett: Darvas Ágnes
Második helyezett: Kárász Kinga
Harmadik helyezett: Hornyák Ottília


Az első helyezett díja: elismerő oklevél és háromnapos gyulai üdülés a Hotel Erkelben, melynek során lehetőség nyílik közelebbről megismerkedni nagy zeneszerzőnk szülővárosával és szülőházával is. A második helyezett elismerő oklevélben és Erkel munkásságához kapcsolódó zenei ajándékcsomagban részesül, míg a harmadik helyezett elismerő oklevelet és Erkel munkásságához kapcsolódó könyvcsomagot kap.

A nyertesek a díjátadó időpontjáról külön értesítést kapnak.
A pályázatokból a Grafológia folyóirat az Erkel-évben válogatást ad közre.
* * *



A Grafológiai Intézet és a Békés megyei Múzeumok Igazgatóságának gyulai Erkel Ferenc Múzeuma a Békés Megyei Önkormányzat együttműködésével GRAFOLÓGIAI PÁLYÁZATOT HIRDET Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.
A pályázat feltételei
•          Pályázni lehet olyan magyar nyelvű, szóközzel együtt maximum 20 ezer karakteres terjedelmű tanulmányokkal, amelyek Erkel Ferenc munkásságát, személyiségét, életútját új oldalról, a grafológia eszközeinek segítségével mutatják be.
•          A pályázók a gyulai Erkel Ferenc Múzeumban előzetes telefonos egyeztetést követően, megegyezés szerinti időpontban személyesen vizsgálhatják meg a múzeumvezetés által rendelkezésükre bocsátott Erkel-kéziratokat, vagy azokról a múzeumtól postai úton fénymásolatot kérhetnek.
•          Egy pályázó egy pályázati anyaggal indulhat.
•          Új tanulmány és korábbi publikáció egyaránt beadható, de az elbírálásnál előnyben részesülnek az újonnan született szellemi alkotások.
•          Grafológusi vagy írásszakértői végzettség nem szükséges, hallgatók is jelentkezhetnek.
•          A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy tanulmánya a Grafológia újságban megjelenjen. A szerkesztőség fenntartja annak jogát, hogy a közlési színvonalat el nem érő anyagokat ne jelentesse meg, azaz ne fogadja el pályázati anyagként. A szerkesztő a megjelenés előtti változtatási javaslatait egyezteti a szerzővel, az esetleges változtatásokat annak jóváhagyásával eszközöli.
•          Nem pályázhatnak a szakmai zsűri és a szerkesztőség tagjai.






A pályázat beadásának határideje: 2009. október 31.

A pályázat beküldésének módja
•          A pályázati anyagok e-mailen juttathatók el a grafológia újsághoz: grafocikk@freemail.hu
•          Nagyméretű képek esetén az illusztrációk postai úton, jó minőségű fénymásolat formájában vagy CD-n is elküldhetők, ha a pályázó ezt a fenti e-mailben jelzi. Postacím: 1255 Budapest 15., Pf.: 174.
Értékelés, eredményhirdetés
•          Az értékelést háromtagú zsűri végzi. A zsűri tagjai: a Grafológiai Intézet által felkért grafológus szakemberek és a partnerként együttműködő Erkel Ferenc Múzeum munkatársa.
•          A nyilvános eredményhirdetés módja: a pályázat eredménye megjelenik a Grafológia újság 2009. december-2010. januári dupla számában, valamint legkésőbb 2009. december 31-éig a Grafológiai Intézet és az Erkel Ferenc Múzeum honlapján, valamint a Grafograf internetes portálon.
•          A díjátadó ünnepségre az Erkel-emlékévben kerül sor, 2010 januárjában, a Grafológiai Intézetben. Az esemény részleteiről a győztesek külön értesítést kapnak.

Díjak
•          Első helyezett: elismerő oklevél és háromnapos gyulai üdülés a Hotel Erkelben, melynek során lehetőség nyílik közelebbről megismerkedni nagy zeneszerzőnk szülővárosával és szülőházával is. Az üdülés 2010. január 02. - 2010. április. 30. között, előre egyeztetett időpontban vehető igénybe, és a következőket tartalmazza: szállás félpanziós ellátással, 2 fő részére, 2 éjszakára, idegenforgalmi adó 2 fő részére 2 éjszakára, parkolási díj 1 autóra 2 éjszakára, fürdőköntös-használat, személyenként 2 db belépő a gyulai Várfürdőbe, személyenként 1 db Harmónia Wellness bérlet, mely felhasználható a Hotel Egészség és Harmónia Centrumában (tartalma: infraszauna, testformáló sziget, méregtelenítő szolgáltatás, jade lávaköves masszázs), ÁFA. Ingyenes belépés 2 fő részére, előre egyeztetett időpontban a gyulai Erkel Ferenc Múzeumba.
•          Második helyezett: elismerő oklevél és Erkel munkásságához kapcsolódó zenei ajándékcsomag.
•          Harmadik helyezett: elismerő oklevél és Erkel munkásságához kapcsolódó könyvcsomag.
•          Minden résztvevő, akinek pályázatát elfogadták, részvételi emléklapot kap.
Kedvezmény
•          A gyulai Hotel Erkel a kutatómunka idejére, 2009. június 30. és 2009. október 31. között, a Gyulára érkező grafológus vendégek részére 5 % engedményt biztosít a szállás és az étkezés díjából. Az engedmény érvényes a napi árakra és a csomagárakra, azonban nem érvényes az időszaki, kiemelten akciós ajánlatokra. Az engedmény biztosításának feltétele: előre, írásban történő szállásfoglalás, melyet a szabad kapacitás függvényében a szálloda visszaigazol. Előzetes, akár telefonon történő érdeklődés esetén a Hotel tájékoztatást ad a szabad szobákról a vendégeknek. Az igénybe vett szolgáltatások fizetése a vendég által, a helyszínen történik.

További információk
Grafológia újság: grafocikk@freemail.hu
Grafológiai Intézet: http://www.grafint.hu
Erkel Ferenc Múzeum: erkelferencmuzeum@t-online.hu
66/361-236, 06309589418;
http://www.munkacsy.hu, http://www.erkelmuzeumbaratai.hu
Hotel Erkel: http://hotelerkel.hu
Grafograf: http://www.grafograf.eoldal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése