2011. július 3., vasárnap

Utazás és grafológia

Mi köze a kettőnek egymáshoz? Kézírásunk alapján következtetni lehet személyiségünkre és működésére, energiabeosztásunkra, és sok egyéb fontos jellemzőnkre. Így az is jól körvonalazható, hogyan nyilvánulunk meg  munkánk során, vagy életünk más fontos területein - beleértve akár az utazást is.


Szeret utazni, vagy inkább otthonülő alkat?  És mit mond erről a kézírása...?

Írjon 15-20 sort egy sima A/4-es lapra, majd válaszoljon az alábbi kérdésekre!



 1.  Az írástömb

a/ középen helyezkedik el?

 
b/ jobbra csúszott?

 
c/ balra csúszott?

 

2. A sorok

a/ a lapszélekkel párhuzamosan haladnak?
 
b/ felfelé tartanak?

 
c/ ereszkedőek?

 

3. A sorok alakja

 a/ egyenes?
b/ domború vagy hullámos?
  
 
c/ homorú?

 

 4. Milyen a betűk dőlése?

 a/ többnyire egyenesen állnak vagy enyhén jobbra dőlnek
b/ többnyire jobbra dőlnek

 
 c/ többnyire balra dőlnek



Értékelés
Minden "a" válasz 2 pontot, minden "b" válasz 3 pontot, minden "c" válasz 1 pontot ér.

10-12 pont
Ön minden bizonnyal igen kíváncsi, érdekli a színes nagyvilág, és szívesen mozdul ki otthonról. Kellő lelkesedéssel és energiával is rendelkezik ahhoz, hogy útiterveit valóra váltsa. Igazából talán nem is érti azokat, akik az utazás és a megismerés felszabadító, izgalmas élményéről lemondanak, olyan kedvszegő okokra hivatkozva, hogy nincs elegendő idejük, pénzük, vagy megfelelő útitársuk.

7-9 pont
Nem az az alkat, aki csapot-papot otthagy egy tetszetős utazási ötletért: oszt-szoroz, tervez, és csak akkor indul, ha reálisnak látja a lehetőségeket. Amennyiben nem, akkor józanul az otthon maradás vagy egy szerényebb útiterv mellett dönt. Általában pihenés, nyaralás közben sem ragadtatja magát olyan tettekre, amelyek miatt később kellemetlenül kellene éreznie magát, és valószínűleg nem költ többet annál, mint amit előirányzott.

4-6 pont
Visszahúzódó ember, nem érzi úgy, hogy feszítené az energia, és túlságosan is tarthat az újdonságoktól, a váratlan helyzetektől. Ezért inkább a legbiztonságosabbnak ígérkező megoldásokra voksol: ha teheti, otthon marad, vagy pedig másra bízza a szervezést és passzívan tűri a "viszontagságokat". Úticélként legszívesebben a már jól ismert, megszokott helyeket fogadja el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése