2014. január 4., szombat

Kvíz: meg tudja különböztetni a férfias és a nőies kézírást?

Egy pár percre most ön is brit tudósnak érezheti magát, ha kitölti az alábbi linkről indítható a kvízt, ami ezúttal inkább kutatás, mint fejtörő, hiszen semmilyen tárgyi tudás nem kell hozzá, csak az, hogy az ember a megérzéseire hallgasson. 

A Daily Mailen találtuk meg ugyanis a Survata cikkét arról, hogy egy új felmérés szerint az emberek ha nem is mindig találják el, de egy kicsit többször éreznek rá helyesen, hogy az író férfi-e vagy nő, mint amennyit a vak tyúk is talál szemet effektusnak lehetne betudni. Mindezt 10 darab kézírásmintával tesztelték és 3100 emberen – mi ennél egy kicsit megbízhatóbb eredményt szeretnénk, ezért 12 kézírásmintát gyűjtöttünk be szerkesztőségünkben, és reménykedünk, hogy 3100 embernél több fogja kitölteni a kvízt.


Megjegyzés
Hogy férfitól vagy nőtől származik-e az adott kézírás, az egyértelműen nem dönthető el csupán a grafikum alapján. Ezért a szakember, ha tapasztalt is, nem bocsátkozik találgatásokba, hanem a megfelelő adatok rögzítésével kezdi az írásminta-felvételt. A fenti kvízt tehát tekintsük egyfajta játékos kísérletnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése