2011. november 1., kedd

Beszédes aláírások, 2011. november

Tippeljen! Ki lehet az aláíró?


1. Sikeres rocksztár
2. Neves kutató fizikus
3. Híres miniatűr-festő
 
 
 
Megfejtés a Teljes bejegyzés-ben!
 


Az aláírás a világhírű énekes-szövegíróé: Rod Stewart-é. A skót-brit származású sztár Észak-Londonban született, és már tizenöt évesen otthagyta az iskolát, hogy a The Ray Davies Quartethez csatlakozzon. Hét évvel később a Jeff Beck Groupban folytatta pályáját, újabb két esztendő elteltével a Faces tagjaként bukkant fel. Már ekkor befutott zenésznek számított. A hetvenes évek közepén aztán az Egyesült Államokba költözött, ahol máig is tartó, nem mindennapi szólókarrierrel tetézte addigi sikereit. Most ismét Angliában él.
2000-ben pajzsmirigyrákkal kellett megküzdenie - de ő győzött. Több alkalommal nősült, összesen nyolc gyermek apja - a legkisebb 2011-ben született. Neve bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába; magas rangú brit állami elismerésben is részesült.

Jelentős ambícióinak szimbólumaként aláírása igen lendületes és formáiban magasba törő, emelkedő alapvonallal. A méretében is nyomatékos R kezdőbetű olyan személyre utal, aki semmiképp sem szeretne észrevétlen maradni, és hatást akar gyakorolni környezetére. A vezeték- és ketesztnév egybeíródott; sőt: a Rod szó d-je és a Stewart S betűje tulajdonképpen egyetlen kiemelkedő, kúpszerű formává olvadt össze -  a sztár mindennapjaiban szerves egységet alkot, különválaszthatatlan a munka és a magánélet. Amint a kidolgozottságból látható: az apró részletek iránt nem különösebben fogékony, inkább lényegretörően gondolkodik és cselekszik.

A grafikum leghangsúlyosabb része a záró t betű. Funkciójából adódóan ez az, ami a külvilágot, a környezetet jelképező jobb oldal felé "mutat". Nagyméretű, szembetűnő, többszörösen hurkolt forma. Igen jelentős energiakészletre utal, amit az aláírás egészén ugyancsak jól megfigyelhető határozott vonalvezetés és dinamizmus is alátámaszt. Megmutatja továbbá: a zenész sok figyelmet szán elvégzett tevékenységének "utóéletére", és nem hagyja, hogy teljesítménye észrevétlen maradjon. Fontos számára, hogy milyen képet alakít ki önmagáról másokban - de ez esetében nem "jólnevelt" alkalmazkodást jelent, hanem azt, hogy lehengerlő fellépésével igyekszik lenyűgözni mindenkori közönségét.

Nem szereti, ha a lelke mélyébe akarnak látni, ezért úgy csűri-csavarja a dolgokat (nézzük csak meg a t betű vonalvezetését), hogy ne lehessen túlságosan könnyen eligazodni rajta. A t hosszú, nyomatékkal záruló végvonala is elárulja, hogy alapvetően távolságtartó ember, aki maga kívánja megszabni határait. Valamint: bármikor kész a támadásra vagy a viszont-támadásra, ha szükségét érzi. Mindemellett rendkívül céltudatos; pontosan tudja, hogy mit akar, és a saját feje után megy - nemigen tűri, hogy bárki is beleszóljon a döntéseibe.

Amint ebből is látszik: nem elegendő tehetségesnek lenni, nem elég tizenöt évesen elhagyni az iskolát és polgárpukkasztó akciókat indítani: a sikerhez - és különösen a tartós sikerhez - olyan markáns tulajdonságokat sem árt birtokolni, mint amilyenek például Rod Stewartot jellemzik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése